Onze partners PUM en NUON strijden samen in de Partnership Verkiezing 2014. Stem op hun samenwerking!

De Partnership Verkiezing 2014

Bij de Partnership Verkiezing draait het om samenwerking en het zien van mogelijkheden in ontwikkelingslanden. Young professionals stellen haalbare bedrijfsplannen op en realiseren deze ook meteen. Het mes moet daarbij aan twee kanten snijden; het initiatief steunt gemeenschappen in ontwikkelingslanden én levert waarde op voor de eigen organisatie. De Partnership Verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse zaken. Andere deelnemende bedrijven zijn Vodafone, Unilever, Ormit, Alliander en FMO.

Het plan van Nuon en PUM

Het plan is om professionals van Nuon expertise te laten delen met energiecollega’s in ontwikkelingslanden, en zo duurzame energieprojecten te realiseren. Jaarlijks willen de samenwerkende partijen acht Nuon-medewerkers aan de slag laten gaan bij een energieonderneming (midden- en kleinbedrijf) in een ontwikkelingsland. Vaak weten deze bedrijven welke stappen ze moeten nemen, maar het ontbreekt hen aan praktijkkennis, implementatiekracht en mensen. Nuon en PUM gaan samen met de MKB-bedrijven aan het werk om een project echt van de grond te krijgen! Voorbeeldprojecten zijn:

  • helpen bij opschalen wanneer het aantal klanten van een bedrijf toeneemt
  • optimaliseren van onderhoudsprocessen van een windpark
  • opzetten van een verkooporganisatie die zonnepanelen aanbiedt

In ontwikkelingslanden is men vaak verder op het gebied van duurzame en lokale energieopwekking of -opslag. Een elektriciteitsnetwerk ontbreekt immers vaak. Voor Nuon is dit interessant. Medewerkers doen kennis op over ‘de nieuwe energiewereld’. Bovendien is een dergelijke ervaring natuurlijk heel goed voor de persoonlijke ontwikkeling.

Stem nu!

Een professionele jury beoordeelt het initiatief. Maar ook u hebt invloed op de beoordeling. U kunt tot 17 november online stemmen op het plan, zodat het Nuon-team meer kans maakt om de Partnership Verkiezing te winnen: Stem nu!