Een ondernemer in Burkina Faso

Tijdens de wekelijkse markt op zondag is er in het dorp veel volk op de been, inclusief heel wat bezoekers uit de regio. De marktdag is telkens een drukke dag voor Germain. Zijn theesalon zit dan aardig vol. Sinds kort runt hij in het gebouw ernaast ook een kleine bioscoop. De elektriciteit is afkomstig van een SHS.

Ambities

“Er kunnen twintig mensen naar een film kijken. Klanten betalen entreegeld om binnen een voorstelling bij te wonen. Op drukke dagen tonen we drie films. Jammer genoeg kunnen we geen voetbal uitzenden, omdat ik dan een satelliet-antenne nodig heb. Als de zaken goed blijven draaien, kan ik op een mooie dag misschien zo’n toestel kopen,” vertelt Germain enthousiast over zijn nieuwe zaak.

Germain toont zich uiterst tevreden over de werking van zijn zonnesysteem: “Als er te veel zandstof op de zonnecellen ligt, vermindert de stroomcapaciteit. Dan  gaat er een controlelampje branden, samen met een geluidssignaal. Op die manier week ik dat ik de zonnepanelen op het dak moet gaan schoonmaken.”